voetbalzone

Waanzin in Europa League: ‘Een van de beste duels van de laatste jaren’

Thijs Post15 apr 2016, 08:20
Laatst bijgewerkt: 15 apr 2016, 08:20
Advertentie

In een waanzinnige wedstrijd plaatste Liverpool zich donderdag voor de halve finale van de Europa League. De ploeg van manager Jürgen Klopp stond tegen Borussia Dortmund met 0-2 en later met 1-3 achter en was zo goed als kansloos, maar door een magistrale inhaalrace werd het 4-3. Matchwinner Dejan Lovren kan zijn geluk niet op.

/

“Wat een geweldig gevoel. Dit is een van de beste wedstrijden in de laatste twee of drie jaar. We hebben altijd het geloof gehouden, het is een fantastische prestatie van iedereen”, jubelt de verdediger in gesprek met BT Sport. Ploeggenoot Mamadou Sakho heeft het over ‘een overwinning voor heel Liverpool’, terwijl Emre Can zo trots is als een pauw.

“Dit maak je niet zo vaak mee”, aldus de international van Duitsland. “Ik kan het nauwelijks geloven, respect voor al mijn ploeggenoten. Dit is uniek. Ik ben trots dat ik deel mag uitmaken van deze ploeg. We hadden allemaal het geloof dat we het om konden keren”, vertelt Can.

Aanvoerder Mats Hummels van Borussia Dortmund snapt er helemaal niets van. “Toen we de 1-3 maakten, dachten we dat we er waren. We verdedigden niet meer agressief, we stopten met voetballen, we kregen de kriebels en we gaven het weg. Als wij niet anders waren gaan voetballen, had Liverpool het nooit gered. Dit is de meest pijnlijke nederlaag van het seizoen.”

Bezig met laden …