voetbalzone

Waanzinnige verklaring Lazio-directeur: 'Fans riepen 'oe', niet 'boe''

Matthijs van Laar19 aug 2015, 08:13
Laatst bijgewerkt: 19 aug 2015, 08:13
Advertentie
voetbalzone

Bayer Leverkusen ging dinsdag met 1-0 onderuit bij Lazio en daardoor zijn de kansen op het bereiken van de groepsfase van de Champions League geslonken. Toch is coach Roger Schmidt optimistisch over een goede afloop. “Het is maar 1-0 en we spelen nog thuis”, zei hij na afloop van de ontmoeting in Rome.

Een doelpunt van Keita Balde Diao maakte het verschil tussen de twee teams, maar volgens Schmidt kon de wedstrijd alle kanten uit. “Beide elftallen hadden periodes waarin ze dominant waren. Ik zie het positief in. Wij zijn enorm sterk op ons eigen veld en wat mij betreft is er nog niks beslist.”

Lazio-voorzitter Claudio Lotito verwacht juist dat het elftal van coach Stefano Pioli de goede uitgangspositie niet meer uit handen geeft. “Deze prachtige overwinning is het begin van weer een memorabel jaar en geeft ons vertrouwen. Het zal niet eenvoudig zijn in Duitsland, maar gesteund door onze fans weet ik zeker dat het gaat lukken”, verkondigde hij na afloop.

Het duel in het Stadio Olimpico werd ontsierd door racistische uitlatingen van de harde kern van de thuisploeg. Clubdirecteur Igli Tare zwakte dat echter op opmerkelijke wijze af. “Als onze supporters de hele tijd ‘boe’ roepen, dan is dat een teken van racisme. Maar dat riepen ze niet. Ze riepen ‘oe’, om de tegenstander bang te maken”, luidde de bizarre verklaring van Tare. Scheidsrechter Jonas Eriksson maakte in zijn wedstrijdrapport desondanks melding van racisme.

Bezig met laden …