voetbalzone

'Waar we ook keken: we konden bij Spanje geen enkele spits vinden'

Daniel Cabot Kerkdijk10 jun 2012, 21:30
Laatst bijgewerkt: 10 jun 2012, 21:30
Advertentie

Cesare Prandelli was om meerdere redenen tevreden na de 1-1 van zondagavond in Gdansk tegen Spanje. ''Dit resultaat tegen de wereldkampioen is zonder meer goed", oordeelde de bondscoach van het Italiaanse elftal. "Maar ook over ons spel ben ik zeer tevreden. We hebben goed meegevoetbald.''

/

''Niet alleen defensief zijn we overeind gebleven'', vervolgde Prandelli. ''Ook in de opbouw deden we niet voor onze tegenstander onder. Zie het aantal kansen dat we kregen. Psychisch waren we klaar voor dit duel, dat is gebleken. We zien het verdere verloop van het toernooi met vertrouwen."

De laatste wedstrijd van de voorbereiding verloor Italië kansloos van Rusland (3-0). "Het verschil tijdens het duel met Spanje is dat we een hechter team waren. We speelden als een eenheid en waren vastberaden." Donderdag spelen de Italianen de volgende wedstrijd, tegen Kroatië.

Spanje trad zonder een echte aanvaller aan. Vicente del Bosque koos voor een valse aanvaller, in de persoon van Cesc Fàbregas. "We zaten met zijn allen in de kleedkamer te lachen, want waar we ook keken: we konden geen spits vinden", vertelde Daniele De Rossi, die als centrumverdediger speelde. "We gingen ervan uit dat ze voor de stijl van Barcelona zonder spits zouden opteren."

Bezig met laden …