voetbalzone

‘Waarom ik hem uit de basis heb gehaald? Hij deed de gekste dingen’

Gijs Freriks25 jan 2014, 10:15
Laatst bijgewerkt: 25 jan 2014, 10:15
Advertentie

Mattias Johansson was in de eerste competitiehelft van dit seizoen een onbetwiste basisspeler bij AZ. De 21-jarige Zweed was in 18 duels zelfs goed voor 3 doelpunten, maar vorige week tegen NAC Breda (3-0 winst) moest de rechtervleugelverdediger op de bank plaatsnemen. Johansson hoeft er voor het duel van zaterdag met PSV opnieuw niet op te rekenen dat hij mag starten.

voetbalzone

Dick Advocaat kiest net als tegen NAC en in het bekertreffen met Roda JC Kerkrade (0-2 winst) voor Etiënne Reijnen. Hij velt in het Noordhollands Dagblad een hard oordeel over Johansson: “Waarom ik hem uit het elftal gehaald heb? Hij was defensief heel kwetsbaar, voerde zijn verdedigende taak niet goed uit. Hij deed de gekste dingen”, aldus Advocaat.

“Hij moet veel meer rust in zijn spel krijgen”, vervolgt De Kleine Generaal. “Hij heeft de drang en het vermogen om een goede rechtsback te worden, maar hij maakte cruciale fouten, zelfs in oefenwedstrijden tijdens het trainingskamp.” Volgens Advocaat is Reijnen ‘op dit moment veel beter’: “Hij brengt meer rust dan Johansson.” Laatstgenoemde kwam in januari 2012 over van Kalmar FF.

Bezig met laden …