voetbalzone

‘Waarom zou Messi zijn carrière hier niet op een dag kunnen beëindigen?’

Gijs Freriks03 jan 2016, 09:25
Laatst bijgewerkt: 03 jan 2016, 09:25
Advertentie

Lionel Messi was zijn profcarrière bijna niet bij Barcelona, maar bij River Plate begonnen. De aanvaller maakte op twaalfjarige leeftijd tijdens een vierdaagse stage bij los Millonarios grote indruk, maar om uiteenlopende redenen kwam het niet tot een samenwerking. De linkspoot ging naar Newell’s Old Boys en de rest is geschiedenis.

voetbalzone

River-voorzitter Rodolfo D’Onofrio sluit niet uit dat de 28-jarige Messi in de toekomst alsnog in Buenos Aires terechtkomt, zo vertelt hij in een interview met Clarín: “Waarom zou hij zijn carrière hier niet op een dag kunnen beëindigen? Na de wedstrijd op het club-WK sprak ik met Javier Mascherano en Messi. Leo feliciteerde mij en River. Zijn gedrag is voorbeeldig en ondanks dat hij warm, nederig, nuchter en vriendelijk is, is hij de beste speler van de wereld.”

Messi werd na de WK-finale voor clubteams bespuugd door enkele supporters van River en daar was en is D’Onofrio logischerwijs niet blij mee: “Het was een spijtige situatie. Mijn boosheid was gericht op twee of drie imbecielen. Het was schaamteloos. Daarom heeft River hun gedrag ook direct veroordeeld.” D’Onofrio laat zich in het interview overigens ook uit over de mogelijke komst van Mascherano: “Ik grapte na de wedstrijd met hem en vroeg: ‘wanneer kom je terug?’ Hij keek me aan met die bekende lach en ontkende niets.”


Bezig met laden …