voetbalzone

Waarschuwing voor Barça: ‘Dit is een sport waarin je verrast kunt worden’

Peter Nusselder29 okt 2013, 11:42
Laatst bijgewerkt: 29 okt 2013, 11:42
Advertentie

De kans dat Celta de Vigo dinsdagavond zal winnen van Barcelona is niet groot, maar trainer Luis Enrique houdt er toch rekening mee dat de nummer vijftien van de Primera División kan stunten tegen de koploper. “Maar dan moeten zij wel een mindere dag hebben en moeten wij op ons best zijn.”

/

De 43-jarige oefenmeester kijkt niettemin uit naar de ontmoeting met zijn ex-club, waar hij acht jaar voetbalde en tussen 2008 en 2011 het B-elftal onder zijn hoede had. “Voor ons is het een mooie uitdaging om het op te nemen tegen een van de beste teams ter wereld.” Dat Barça in principe over een sterker elftal beschikt, wil niet zeggen dat Celta zich bij voorbaat gewonnen geeft.

“Ik zou niet bij voorbaat tekenen voor een gelijkspel”, maakt Luis Enrique duidelijk. “Achteraf kan misschien blijken dat dat een geweldig resultaat is, maar we gaan aan de wedstrijd beginnen om een zege te boeken. Zij zijn erg sterk, maar voetbal is een sport waarin je verrast kunt worden”, waarschuwt de Spanjaard zijn voormalig werkgever. “Een wedstrijd kan op verschillende manieren gewonnen worden.” Celta was afgelopen weekend nog met liefst 5-0 te sterk voor Málaga.

Bezig met laden …