voetbalzone

Waarschuwing voor technische staf AZ: ‘Ik ben te goed voor de bank’

Erik van Dam06 nov 2013, 11:43
Laatst bijgewerkt: 06 nov 2013, 11:43
Advertentie

De trainerswissel bij AZ heeft voor Celso Ortiz goed uitgepakt: de Paraguayaan staat nu veel in het elftal en mag zelfs een nieuw contract tekenen. Markus Henriksen is echter de verliezer in het verhaal: de 21-jarige middenvelder komt onder Dick Advocaat minder aan spelen toe dan onder Gertjan Verbeek en vindt dat erg jammer. De Noor vindt zichzelf te goed voor de bank van AZ, zegt hij.

/

Henriksen trok vorig jaar zomer van Rosenborg naar AZ en tekende toen voor vijf seizoenen. Hij speelde veel in zijn debuutjaar en begon ook dit seizoen steeds in de basis, tot de trainerswissel. Tegen SC Cambuur mocht hij een minuutje meedoen in het slot, tegen PEC Zwolle speelde hij twintig minuten mee en pas in de bekerontmoeting met Achilles ’29 kreeg hij weer een basisplaats.

De veranderingen die gaande zijn bij AZ, zijn dus niet in het voordeel van Henriksen. In gesprek met Voetbal International legt hij uit hoe hij zich nu voelt. Hij spreekt van ‘een zware periode’. “Ik was ervan overtuigd dat ik laatst tegen Cambuur zou spelen. Ik denk ook dat ik het verdiende, maar zonder uitleg stond ik ernaast Voor mijn gevoel heb ik nog nooit gefaald bij AZ”, aldus Henriksen in het weekblad.

Hij beaamt dat zo af en toe op de bank terechtkomen geen ramp is. Hij is bovendien een vechter en denkt er wel uit te komen, maar prettig is het niet. Henriksen geeft dan ook vast voorzichtig een waarschuwing af aan de technische staf van AZ. “Als dit zo doorgaat tot Kerstmis, zal ik goed moeten nadenken over mijn toekomst. Blijven of weggaan? Want ik ben te goed voor de bank.”

Bezig met laden …