voetbalzone

Wachten op witte rook: ‘Ik heb besloten om naar Real Madrid te gaan’

Daniel Cabot Kerkdijk01 dec 2014, 07:30
Laatst bijgewerkt: 01 dec 2014, 07:30
Advertentie

De overgang van Marco Asensio van Real Mallorca naar Real Madrid zal waarschijnlijk in de komende dagen worden afgerond. De clubs hebben een akkoord over een transfersom van 3,7 miljoen euro voor de transfer van de pas achttienjarige middenvelder, die het huidige seizoen hoe dan ook bij de eilandclub uit de Segunda División zal afmaken.

“Deze week zal meer duidelijk worden”, erkende Asensio in gesprek met Cadena SER. “Ik heb besloten om naar Real Madrid te gaan en daar ben ik blij mee. Ik hoop dat alles doorgaat, zodat voor alle betrokkenen de rust terugkeert. Het is een eer dat de beste clubs interesse in mij hebben getoond en ook de beste club, Real Madrid. We hebben een akkoord over een contract voor vijf seizoenen.” Asensio maakte ruim een jaar geleden al zijn debuut voor Real Mallorca en speelde sindsdien 22 wedstrijden in de hoofdmacht van los Bermellones.

In het contract van Asensio met Real Mallorca staat een transferclausule van 4,5 miljoen euro, maar de clubleiding is akkoord gegaan met een miljoen minder. Als tegenprestatie mag de middenvelder het seizoen op Mallorca afmaken en heeft men een eerste huuroptie op spelers van Real Madrid Castilla én op Asensio, áls men dit seizoen promotie naar de Primera División afdwingt. Real Madrid heeft de intentie om de tiener komend seizoen voor Real Madrid Castilla of een club in de Primera División uit te laten komen.

Bezig met laden …