voetbalzone

Walcott dreigt wéér toernooi te missen: ‘Hij zal zich terug moeten knokken’

Thijs Post31 mrt 2016, 22:31
Laatst bijgewerkt: 31 mrt 2016, 22:31
Advertentie

Theo Walcott dreigt maar weer eens een eindtoernooi te missen. Engeland miste kwalificatie voor het EK van 2008, voor het WK van 2010 werd de aanvaller van Arsenal niet opgeroepen, bij het WK van 2014 was hij geblesseerd en nu loopt hij het risico niet opgeroepen te worden voor het EK van 2016. Bondscoach Roy Hodgson heeft een waarschuwing uitgedeeld.

/

Hodgson is onder de indruk van de werklust van Walcott op de training, maar de 42-voudig international is zijn basisplaats bij Arsenal kwijt. Door de concurrentie van Wayne Rooney, Harry Kane, Jamie Vardy, Daniel Sturridge en Danny Welbeck zal Walcott op clubniveau snel stappen moeten zetten. “Er zijn veel spelers die werk te doen hebben en dat is lastig als je niet speelt bij je club”, laat Hodgson optekenen in de Daily Mirror.

“Theo zal er alles aan moeten doen om zich terug te knokken bij Arsenal, anders zie ik niet genoeg van hem”, gaat Hodgson verder. “Maar we kennen Theo: we weten wat hij kan.” Hodgson laat zich niet verleiden tot uitspraken over een eventuele selectie. “Ik laat me niet met de rug tegen de muur zetten. Ik ga niet zeggen; ‘Als hij niet speelt, dan neem ik hem niet mee’. Jullie moeten afwachten.”

Bezig met laden …