voetbalzone

Walcott: ‘Het is een droom met hem te spelen, hij maakt het zo makkelijk’

Erik van Dam14 dec 2015, 10:41
Laatst bijgewerkt: 14 dec 2015, 10:41
Advertentie

Theo Walcott prijst zich gelukkig met de aanwezigheid van Olivier Giroud bij Arsenal. In de competitie maakte de Fransman er dit seizoen al negen en in de andere competitie waarin the Gunners meedoen staat de teller voor Giroud al op vijf goals. Walcott is vooral blij dat Giroud zo goed op dreef is nu de drukke decembermaand gaande is.

voetbalzone

Arsenal speelt deze maand in totaal zes wedstrijden en in januari volgen er nog eens vier. “Het is niet alleen zijn scorend vermogen wat hem goed maakt, maar ook zijn spel en alles om hem heen”, zegt Walcott lovend. “De manier waarop hij de bal bij zich houdt, het blokken en afschermen, zijn verdedigende werk... hij is geweldig in vorm en het is een droom met hem samen te spelen. Hij maakt het zo makkelijk voor ons.”

Arsenal won zondag de uitwedstrijd tegen Aston Villa (0-2) en Giroud scoorde na acht minuten vanaf de strafschopstip. “Zodra ik die penalty had gekregen, wist ik gewoon dat hij ‘m zou binnen schieten”, zegt Walcott. “Hij blaakt van het zelfvertrouwen en dat kun je er goed bij hebben rond de drukke Kerstdagen. Dan wil je dat je spelers in vorm zijn en dat is bij hem zeker het geval.”

Bezig met laden …