voetbalzone

Walcott vol lof: ‘Even oogcontact maken is al genoeg bij hem’

Erik van Dam02 jan 2016, 09:24
Laatst bijgewerkt: 02 jan 2016, 09:24
Advertentie

Mesut Özil verkeert in de vorm van zijn leven bij Arsenal en was dit seizoen al goed voor zestien assists in achttien duels. Dat zijn er dubbel zoveel als de nummer twee op de lijst, Kevin De Bruyne, en maar vier minder dan het record van Thierry Henry uit het seizoen 2002/03. Theo Walcott zegt dat er bij Arsenal sprake is van een telepathische verstandhouding tussen de afmakers en Özil.

voetbalzone

“Even oogcontact maken is al genoeg bij hem. Als je dat eenmaal door hebt, weet hij al waar je naartoe gaat. Hij heeft mij aangegeven dat ik gewoon mijn loopacties moet blijven inzetten. Ik lever mijn bijdrage door de ballen erin te leggen”, zegt Walcott bescheiden. Hij vindt dat Özil niet alleen complimenten verdient voor zijn vele assists, maar ook voor zijn werkethiek en loopvermogen.

“Ik zie hem dagelijks tijdens de trainingen en ik zie wat hij voor zijn team doet. Hij wordt alleen maar beter en beter”, zegt Walcott geïmponeerd. “Sommige jongens kregen tegen Bournemouth aan het eind last van zware benen, ik zelf ook, maar Mesut niet. Hij verkeert in de vorm van zijn leven, hij is een bijzondere speler.”

Bezig met laden …