voetbalzone

Wales in de zevende hemel: ‘Ik heb vaker gefaald dan succes geboekt’

Erik van Dam01 jul 2016, 23:22
Laatst bijgewerkt: 01 jul 2016, 23:22
Advertentie

Wales beleeft zijn hoogtijdagen in de voetbalgeschiedenis. In de groepsfase van het EK 2016 bleef het land Engeland, Slowakije en Rusland voor en in de achtste finales zette men Noord-Ierland opzij. Vrijdagavond kwam daar nog een welverdiende 3-1 zege op België bij en dus staat de ploeg straks in de halve eindstrijd, tegen Portugal. Bondscoach Chris Coleman geniet er volop van.

/

De man die Wales dit EK onder zijn hoede heeft is van ver gekomen. Hij beleefde als clubtrainer veel moeilijke momenten, maar beleeft nu zijn finest hour. “We moeten met z’n allen niet bang zijn om te falen. Ik heb vele keren gefaald, vaker dan dat ik succes heb geboekt. Maar van vanavond geniet ik!”, sprak Coleman filosofisch na de overwinning op de Belgen.

“Wij hebben het idee dat wij iets te bieden hebben”, vervolgde de bondscoach. “We hebben een heel goed elftal en ze verleggen steeds hun grenzen. Dat is altijd een goed teken. Ook nadat we met 0-1 achterkwamen bleven we strijden: dat hebben we telkens weer gedaan en meer kan ik ook niet vragen.”

Bezig met laden …