voetbalzone

‘Wales speelde als Oranje, dat spijkerde het dicht en gokte op Robben’

Peter Nusselder11 nov 2015, 08:40
Laatst bijgewerkt: 11 nov 2015, 08:40
Advertentie

Jarenlang leek het behalen van een eindronde een utopie voor de nationale ploeg van Wales, maar de ploeg van bondscoach Chris Coleman is er komende zomer bij op het EK in Frankrijk. Als assistent van diens in november 2011 overleden voorganger Gary Speed maakte Raymond Verheijen het begin van de opmars van Wales mee. “We zagen dat er een mooie lichting aan zat te komen.”

voetbalzone

Coleman volgde Speed begin 2012 op en leidde Wales naar het EK van 2016. Volgens Verheijen een knappe prestatie, al vindt de Nederlander het jammer dat de keuzeheer af is gestapt van het type voetbal dat zijn voorganger liet spelen. “Speed was aanhanger van het Nederlandse ‘totaalvoetbal’. Dat zag je ook aan de uitslagen. Niet steeds 1-0 en 2-1 en zo”, vertelt Verheijen aan het ANP.

“Coleman heeft een beetje gegokt en gewonnen door juist heel verdedigend te spelen. Wales speelde in de kwalificatie voor het EK zoals Nederland op het laatste WK. Oranje spijkerde het dicht en gokte op Arjen Robben. Bij hen moeten Gareth Bale en Aaron Ramsey steeds het verschil maken. Dat is mooi, maar je hebt wel vaak een probleem als ze er niet bij zijn. Dat zien we misschien vrijdag als Wales tegen Oranje speelt, want Bale en Ramsey doen dan niet mee”, kijkt Verheijen vooruit naar de vriendschappelijke interland.

Bezig met laden …