voetbalzone

‘Walgelijk, Sanogo zou de rest van het seizoen geschorst moeten worden’

Daniel Cabot Kerkdijk09 mrt 2016, 06:50
Laatst bijgewerkt: 09 mrt 2016, 06:50
Advertentie
/

De terugkeer van Yaya Sanogo op de Engelse velden is niet onopgemerkt gebleven. De eerder aan Ajax verhuurde aanvaller speelt inmiddels op huurbasis voor Charlton Athletic. Sanogo baarde eind vorige maand opzien door een hattrick in het thuisduel met Reading (3-4) te maken. Het waren zijn eerste officiële doelpunten in dertien maanden tijd én zijn eerste hattrick ooit.

Sanogo pakte dinsdagavond de eerste rode kaart uit zijn loopbaan. In de slotfase van het duel met MK Dons (0-0) deelde de van Arsenal gehuurde aanvaller een elleboogstoot uit aan Antony Kay. De directe rode kaart in de extra tijd houdt Sanogo zodoende drie wedstrijden aan de kant, maar als het aan Karl Robinson ligt wordt de aanvaller de rest van het seizoen geschorst.

“Het was walgelijk. Sanogo zou de rest van het seizoen geschorst moeten worden”, zo verzekerde de manager van MK Dons na afloop. “Hij had zijn kaak kunnen breken. Hij deed het een keer en daarna nog een keer. Sommige tackles hadden bovendien veel weg van grof geweld. Ik had wel verwacht dat er na afloop politie in de spelerstunnel zou staan. Ik weet dat het in deze competitie om strijd gaat, dat het een van de lastigste competities van Europa is, maar er zou een vorm van controle moeten zijn.”

Bezig met laden …