voetbalzone

Wamberto waarschuwt Neres: ‘Oppassen voor het nachtleven in Amsterdam’

Yanick Vos01 feb 2017, 18:05
Laatst bijgewerkt: 01 feb 2017, 18:05
Advertentie
/

Ajax haalde op de slotdag van de winterse transferperiode David Neres binnen. De Braziliaanse buitenspeler werd voor een bedrag van maximaal vijftien miljoen euro weggehaald bij São Paulo en tekende een contract tot medio 2021. Wamberto Sousa Campos was tussen 1998 en 2003 actief voor Ajax en hoopt dat zijn negentienjarige landgenoot goed zal worden opgevangen in Amsterdam.

"Ik hoop dat hij straks goed wordt begeleid", vertelt de ex-voetballer aan Elf Voetbal. "Ik deed dat toen Maxwell bij Ajax kwam. Toen heb ik hem vanaf het begin onder mijn hoede genomen en hem wegwijs gemaakt. Dat heeft hij gewaardeerd. Het is straks belangrijk dat een andere speler dat ook bij Neres doet. Bijvoorbeeld één van die Colombiaanse jongens (Davinson Sánchez of Mateo Casierra, red). Spaans lijkt op Portugees. Neres spreekt geen Engels."

/

De telefoon van Wamberto staat roodgloeiend sinds bekend werd dat Neres naar Amsterdam gaat verhuizen. "Diverse Braziliaanse journalisten hebben me al gebeld. Ik zeg telkens dat David moet beseffen dat hij bij de grootste club van Nederland terechtkomt. Hij zal altijd geconcentreerd moeten blijven, positief blijven en fanatiek zijn. En hij zal zo snel mogelijk Nederlands moeten leren. Dat vind ik heel belangrijk”, aldus de ex-Ajacied, die ook nog een andere tip voor de Ajax-aankoop in huis heeft. "Hij moet oppassen straks voor de avonden in Amsterdam. Het is heel verleidelijk om elke dag op stap te gaan. Hij krijgt veel aandacht, iedereen vindt hem aardig. Maar ik heb er vertrouwen in dat die jongen zich daar niet toe laat verleiden."

Bezig met laden …