voetbalzone

Wanorde bij Roma voor Feyenoord-thuis: topman op staande voet ontslagen

Mart van Mourik17 apr 2023, 21:55
Laatst bijgewerkt: 17 apr 2023, 21:55
Advertentie

De topman van AS Roma, Pietro Berardi, is per direct uit zijn functie gezet, zo maakt de club maandagavond bekend via zijn officiële kanalen. De Romeinen hebben dat besluit genomen naar aanleiding van een onderzoek naar gesjoemel met transfers. Berardi heeft zelf nog niet gereageerd op de acute beslissing van de club.

“AS Roma informeert dat de bevoegde rechtspersonen de beslissing hebben genomen om met onmiddellijke ingang alle relaties tussen Pietro Berardi, de club en de bedrijven die tot de Groep behoren, te beëindigen. We wensen Pietro het allerbeste bij zijn toekomstige opdrachten”, zo luidt het statement dat Roma heeft gepubliceerd.

Directe aanleiding voor het handelend optreden van de club is een onderzoek van Italiaanse autoriteiten. Er wordt onderzocht of er financiële onregelmatigheden bij transfers en bij het vaststellen van transferwaarden zijn. Eerder deze maand namen aanklagers diverse documenten van Roma in beslag. De club geeft zelf overigens aan niets te weten van ‘gesjoemel met transfers’.

De onrust komt op een zeer ongelukkig moment voor de Romeinen, daar komende donderdag de return van de kwartfinale van de Europa League op het programma staat. Feyenoord verdedigt een 1-0 voorsprong in de Italiaanse hoofdstad.

Bezig met laden …