voetbalzone

‘Want wie ben ík dan? Ik weet, ik ben nu eenmaal geen Koeman of Cocu’

Peter Nusselder14 jan 2015, 12:25
Laatst bijgewerkt: 14 jan 2015, 12:25
Advertentie

Terwijl Ronald Koeman en Louis van Gaal met respectievelijk Southampton en Manchester United meedoen in de top van de Premier League, is landgenoot Jerrel Hasselbaink bij Burton Albion werkzaam op het vierde niveau van Engeland. De trainer heeft het echter uitstekend naar zijn zin.

voetbalzone

De voormalig topspits vergelijkt de situatie bij de League Two-club met hoe was het was bij Leeds United, waar hij in 1997 ging voetballen. “Dit is óók mooi”, vertelt de 23-voudig Oranje-international aan het Algemeen Dagblad. Hasselbaink heeft over de prestaties niet te klagen bij Burton: the Brewers verloren in de negen wedstrijden onder zijn leiding pas één keer en promotie is haalbaar.

“Als trainer kan het hier óók snel gaan in positieve zin. Als sportman wil ik de top halen, het hoogst haalbare. Maar ik weet ook: ik ben nu eenmaal geen Ronald Koeman of Phillip Cocu”, maakt de 42-jarige oefenmeester duidelijk. “Ik heb vier jaar bij Chelsea gespeeld, dat soort jongens speelden bijna hun hele carrière in de top. Ik ken mijn plek. Want wie ben ík dan? Er zijn honderden trainers in de wereld.”

Bezig met laden …