voetbalzone

‘Was het beter geweest als Götze en Lewandowski weg waren gegaan?’

Peter Nusselder11 nov 2014, 12:05
Laatst bijgewerkt: 11 nov 2014, 12:05
Advertentie

Bayern München heeft zich niet overal populair gemaakt, door eerst Mario Götze en Robert Lewandowski weg te halen bij Borussia Dortmund en nu ook achter Marco Reus aan te zitten. Algemeen directeur Karl-Heinz Rummenigge vindt dat echter niet terecht en verdedigt zijn beleid.

voetbalzone

“Ik heb mezelf de afgelopen weken afgevraagd wat nu eigenlijk precies onze taak is”, vertelt de beleidsbepaler aan Der Spiegel. “Dat is ervoor zorgen dat de kwaliteit van ons team op peil blijft en dat we succesvol kunnen zijn. Waarom is er zo veel ophef als we een speler van een concurrent vastleggen? Als we Götze en Lewandowski niet hadden gehaald, zouden ze nu in het buitenland spelen in plaats van in de Bundesliga.”

“Terwijl die spelers de Duitse competitie aantrekkelijker maken. Götze had een geweldige aanbieding van Manchester City en Real Madrid heeft er alles aan gedaan om Lewandowski in te lijven. Was dat beter geweest voor de Bundesliga?”, stelt Rummenigge. “Maar goed, Bayern is ook gebaat bij een sterke competitie, daar is meer dan één ploeg voor nodig”, erkent de directeur.

Bezig met laden …