voetbalzone

'Was ik eerder weggegaan, dan kende men mij van méér dan alleen CM'

Erik van Dam11 aug 2012, 00:15
Laatst bijgewerkt: 11 aug 2012, 00:15
Advertentie

Kennedy Bakircioglu stond in zijn jonge jaren te boek als een groot talent. Als speler van het Zweedse Assyriska had hij de scouts van alle grote clubs achter zich aanzitten en menigeen verwachtte dat de vleugelspeler het ver zou schoppen. Uiteindelijk kende Bakircioglu tot op heden een redelijk bescheiden loopbaan: via Hammarby en Iraklis Saloniki kwam hij in de Eredivisie terecht, waar hij zijn beste jaren kende.

/

Bakircioglu speelde twee seizoenen bij FC Twente en vervolgens nog twee jaar bij Ajax, alvorens hij aan de slag ging bij Racing Santander. In zijn vrijdag verschenen biografie haalt de Zweed op hoe hij als jongen mocht komen proefdraaien bij Manchester United. “Ik trainde er een paar maanden toen ik zeventien was, een droom die uitkwam. Trainen deed ik met het eerste en spelen met het tweede.”

“Bij het eerste zaten toen sterren als David Beckham, Paul Scholes, Ryan Giggs, the Neville brothers, Dwight Yorke en Teddy Sheringham. En Jaap Stam, met wie ik later nog kwam te spelen bij Ajax. Mijn probleem is geweest dat ik te lang in Zweden ben blijven hangen. Was ik eerder weggegaan, dan had men mij misschien niet alleen gekend uit Championship Manager. Maar in de voetballerij krijg je niet altijd wat je verdient.”

Bezig met laden …