voetbalzone

Wat als Bijlow vertrekt bij Feyenoord? 8 mogelijke opvolgers op een rij

Rian Rosendaal07 jul 2023, 06:00
Laatst bijgewerkt: 07 jul 2023, 06:00
Advertentie

Justin Bijlow lijkt een zeer serieuze optie te zijn voor Manchester United. Volgens sportmarketeer Chris Woerts is het zelfs 'een kwestie van dagen' voordat de doelman een contract tekent op Old Trafford. Een nieuwe eerste doelman in De Kuip lijkt wenselijk voor komend seizoen, mocht Bijlow daadwerkelijk de oversteek maken richting de Premier League. Voetbalzone zet acht mogelijke opvolgers van Bijlow op een rij.

Nick Olij
Mede dankzij de vele goede optredens van Nick Olij behaalde Sparta Rotterdam afgelopen seizoen een knappe zesde plaats in de Eredivisie. De bijzondere opmars van de Spartanen werd pas gestuit in de finale van de Play-offs om Europees voetbal, toen FC Twente nipt te sterk bleek. Olij heeft op Transfermarkt een transferwaarde van drie miljoen euro en hoeft Feyenoord normaal gesproken niet veel te kosten. In het VZ Team van het Jaar eindigde de goalie van Sparta op de tweede plaats, kort achter Lars Unnerstall.

voetbalzone

Lars Unnerstall
Unnerstall viert binnenkort zijn 33ste verjaardag en heeft dus inmiddels de nodige ervaring opgedaan. De 1.98 meter lange Duitser kende net als Olij een meer dan prima seizoen in de Eredivisie, dat hij opluisterde met maar liefst achttien clean sheets. Geen enkele andere doelman op het hoogste niveau in Nederland kan die cijfers overleggen. Unnerstall slaagde er bij PSV niet in om voor langere tijd een vaste plaats te veroveren en aast derhalve op revanche in de herfst van zijn loopbaan.

voetbalzone

Andries Noppert
De kans is zeker aanwezig dat Andries Noppert alsnog vertrekt bij sc Heerenveen deze zomer. De Friezen willen zijn tot medio 2024 lopende contract heel graag verlengen, maar er zijn twijfels bij de 2.03 meter lange en ambitieuze doelman. "Dat weet ik niet. Daar ben ik heel eerlijk in", antwoordde hij onlangs op de vraag van de Leeuwarder Courant of hij gaat bijtekenen in Heerenveen. Noppert kampte na het voor hem succesvol verlopen WK in Qatar met het nodige blessureleed, maar wil desondanks zijn status als Oranje-doelman nog steeds verzilveren met een mooie transfer.

voetbalzone

Sebastiano Desplanches
Bij veel voetballiefhebbers zal bij het horen van de naam Sebastiano Desplanches niet direct een belletje rinkelen. De Italiaans jeugdinternational (20) van Serie C-club Vicenza werd echter door onder meer El Desmarque al eens in verband gebracht met de landskampioen uit Rotterdam. De nog zeer jonge Desplanches werd in juni uitgeroepen tot Beste Doelman van het WK voor Onder 20-elftallen. Het jeugdproduct van AC Milan wordt hierdoor op de voet gevolgd door Villarreal en Real Betis, dat al een bod van 800.000 euro zou hebben uitgebracht. De verwachting is dat Vicenza meer vraagt voor de talentvolle doelman.

voetbalzone

Maduka Okoye
Maduka Okoye is niet onbekend met het voetbal in Rotterdam, want de 1.97 meter lange doelman kwam enige tijd uit voor Sparta. Zijn goede prestaties aldaar leverden hem medio 2022 een transfer op naar Watford. Sparta ontving een recordbedrag van zeven miljoen euro en Okoye had zijn droomtransfer naar Engeland te pakken. Tot dusver is de overstap naar the Hornets, waar manager na manager wordt versleten, geen doorslaand succes. De sluitpost uit Nigeria mocht slechts twee keer opdraven en liet halverwege vorig seizoen al doorschemeren open te staan voor een rentree in de Eredivisie.

voetbalzone

Carlos Acevedo
Zesvoudig Mexicaans international Carlos Acevedo is wellicht een optie voor algemeen directeur Dennis te Kloese. De Feyenoord-bestuurder, die tevens al enige tijd de technische zaken beheert in De Kuip, werkte jarenlang in Mexico en zal de 27-jarige doelman van Santos Laguna misschien al in zijn vizier hebben. Acevedo, vooral sterk in de één-tegen-één-situaties, beschikt bij zijn huidige club over een contract dat nog vier seizoenen doorloopt. Volgens Transfermarkt ligt de huidige transferwaarde van de aanvoerder van Santos Laguna op vijf miljoen euro.

voetbalzone

Bart Verbruggen
Bart Verbruggen lijkt wellicht een niet al te realistische optie, daar hij onlangs een contract tekende bij Brighton & Hove Albion. Toch is de twintigjarige doelman wellicht een optie als huurling, daar het onwaarschijnlijk lijkt dat eerste keus Jason Steele snel plaats moet maken. Kjell Scherpen werd afgelopen seizoen door Brighton nog uitgeleend aan Vitesse. Anderlecht ontving 20 miljoen euro voor Verbruggen, die in een klap de duurste vertrekkende keeper ooit vanuit de Belgische competitie werd. Hij troefde daarmee onder meer Thibaut Courtois af, die KRC Genk in 2009 voor 9 miljoen euro inruilde voor Chelsea. Verbruggen debuteerde in maart in de Oranje-selectie, al bleef speeltijd uit.

voetbalzone

Timon Wellenreuther
Wellicht dat trainer Arne Slot Timon Wellenreuther doorschuift bij een eventueel vertrek van Justin Bijlow naar Manchester United. Volgens Woerts is daar echter geen sprake van. "Nee, er komt een andere keeper", zei de sportmarketeer op stellige wijze in De Oranjezomer. Wellenreuther maakte afgelopen seizoen een redelijk betrouwbare indruk als vervanger van de geblesseerde Bijlow. Feyenoord en Slot weten wat ze aan de Duitse doelman hebben, maar het is dus zeker niet uitgesloten dat de regerend landskampioen de (internationale) transfermarkt gaat verkennen in de komende weken.

voetbalzone
Bezig met laden …