voetbalzone

‘Wat is er mis met nog een jaartje Twente? Bij City doorbreken wordt moeilijk’

Robin Bruggeman10 nov 2016, 11:45
Laatst bijgewerkt: 10 nov 2016, 11:45
Advertentie

Enes Ünal deed het vorig seizoen al prima bij NAC Breda en de Turk laat het nu ook een niveau hoger zien bij FC Twente. De aanvaller, die eigendom is van Manchester City, voert samen met Feyenoorder Nicolai Jörgensen de topscorerslijst van de Eredivisie aan. Pierre van Hooijdonk denkt dat Enes er goed aan zou doen om zo lang mogelijk in Nederland te blijven, aangezien hij niet gelooft dat de aanvaller door gaat breken bij City.

/

“Dat lijkt mij heel moeilijk. Ik kan ook geen enkele speler noemen die het vanuit de jeugd daar gered heeft de laatste jaren”, vertelt de analyticus in gesprek met ELF Voetbal. “Waar hij de komende jaren moet spelen? City probeert huurlingen stapje voor stapje een treetje hoger te laten spelen. De stap naar een club in de Nederlandse top-drie zie ik hem niet maken, die zetten niet snel een huurling in de spits. Wellicht stalt City hem in het Championship. Maar wat is er mis met nog een jaartje bij FC Twente?”

Van Hooijdonk is wel onder de indruk van wat Enes tot nu toe op het veld laat zien. Hij beschrijft de aanvaller als een allrounder die snel los is gekomen wat betreft het maken van doelpunten. De oud-Feyenoorder noemt het heel vervelend als een spits lang moet wachten op goals bij een nieuwe club, maar ziet dat dit bij Enes totaal niet het geval is.

Bezig met laden …