voetbalzone

'Wat je ziet is glamour, maar geloof me: Ronaldo's werkethiek is waanzinnig'

Matthijs van Laar21 jun 2014, 12:04
Laatst bijgewerkt: 21 jun 2014, 12:04
Advertentie

De hoop van de gehele Portugese natie rust zondagnacht op de schouders van Cristiano Ronaldo. Tegen Duitsland kreeg de sterspeler van de Selecao das Quinas, net als zijn teamgenoten, geen poot aan de grond, waardoor de Zuid-Europeanen kansloos met 4-0 verloren. Het duel met de Verenigde Staten is daardoor cruciaal: er moet worden gewonnen om het lot in eigen hand te houden.

voetbalzone

Tim Howard, doelman van the Yanks, weet wat hij kan verwachten. Een Ronaldo op scherp is volgens hem niet te evenaren. Howard speelde tussen 2003 en 2007 samen met de Portugees bij Manchester United en herinnert zich die periode nog goed. "Vanaf dag een kon je zien dat er iets speciaals was met die jongen. Zijn werkethiek was ongeëvenaard", zegt de routinier in de Daily Mail. "Dat vertel ik altijd aan iedereen die het horen wil."

Velen hebben volgens Howard dan ook een verkeerd beeld van de dribbelaar, die ook buiten het veld indruk maakt. "Iedereen ziet zijn reclames voor ondergoed, zijn vriendinnen en zijn mooie auto's. Maar geloof me: zijn werklust is waanzinnig. Met de bal, in de sportschool, de juiste voeding... Elke dag na de training was het weer hetzelfde verhaal. Hij was altijd voor zichzelf bezig."

Bezig met laden …