voetbalzone

'Wat Mavinga deed was onhandig, maar een doodschop was het niet'

Bart Kruyt16 jun 2011, 11:19
Laatst bijgewerkt: 16 jun 2011, 11:19
Advertentie

Mehdi Carcela kampt nog altijd met de gevolgen van de doodstrap die hij kreeg in de kampioenswedstrijd tussen Racing Genk en Standard Luik. De middenvelder van laatstgenoemde ploeg kreeg de schoen van Chris Mavinga in zijn gezicht en moest een gezichtsoperatie ondergaan om de schade te herstellen. Carcela neemt zijn tegenstander van Genk echter niets kwalijk.

"Ik heb Mavinga al lang vergeven en dat heb ik hem ge-sms't”, zegt Carcela in Voetbal Magazine. “Wat hij deed, was onhandig. Maar een doodschop was het niet. Ik weet dat hij geprobeerd heeft om contact met me op te nemen. Ik heb zijn berichtjes allemaal gelezen. Normaal gesproken zouden we elkaar ook ontmoeten, maar door mijn vakantie in Marrakech is dat wat moeilijk. Ik heb hem laten weten dat hij zich geen zorgen hoefde te maken. Alles is oké."

Carcela moet het de volgende weken nog rustig aan doen. "Ik zal iets later dan de anderen aan de voorbereiding beginnen, rond 7 juli", zegt de Marokkaan. "Ik zal nog het meeste afzien van het gewichtsverlies, denk ik. En ik had al niet veel over. Voorlopig ben ik bij de minste inspanning snel vermoeid. Daarom slaap ik hier zoveel in Marokko. De clubdokter zei me dat het twee maanden zal duren voor ik weer de oude ben."

Bezig met laden …