voetbalzone

‘Wat me stoort is dat hij Van Bronckhorst zo laat bungelen, dat is oneerlijk’

Daniel Cabot Kerkdijk03 feb 2016, 06:00
Laatst bijgewerkt: 03 feb 2016, 06:00
Advertentie

De technische staf van Feyenoord heeft de laatste weken op mentaal gebied overuren moeten maken. Bovenop de vijfde nederlaag op rij kwam de doodsbedreiging aan het adres van Marko Vejinovic. Ruud Gullit heeft te doen met Giovanni van Bronckhorst. “Heb je gezien hoe oud hij ineens is geworden?”, geeft de voormalig trainer van Feyenoord te kennen.

voetbalzone

“Ik zei ooit dat ik als trainer niet te benijden was. Dat is een klassieker geworden, want Gio is pas niet te benijden.” Een andere ex-trainer van Feyenoord, Mario Been, is van mening dat de jonge coach van Feyenoord meer steun van het bestuur moet krijgen. Hij wijst nadrukkelijk naar technisch directeur Martin van Geel. “'Wat me stoort aan Van Geel is dat hij Van Bronckhorst zo laat bungelen. Gio moet alle kastanjes uit het vuur halen, maar de leiding hoor of zie je nergens”, citeert Voetbal International.

“Ik vind dat oneerlijk. Het zou Feyenoord sieren als ze Gio publiekelijk steunen. Je ziet aan alles dat hij lijdt.” Van Bronckhorst weet dat hij door de buitenwereld voorlopig niet verantwoordelijk wordt gehouden voor de sportieve malaise van de voorbije weken. “Het gebeurt niet vaak dat er niet naar de trainer wordt gewezen,'' zegt Van Bronckhorst woensdag in gesprek met het Algemeen Dagblad. “Maar ook ik zal moeten presteren. We hebben dringend goede resultaten nodig en daar zal ik voor moeten zorgen. Ik weet echt wel hoe het werkt in de voetballerij.''

Bezig met laden …