voetbalzone

‘Wat me versteld doet staan, is dat Bergwijn geen enkel plezier uitstraalt’

Wessel Antes19 jun 2023, 11:18
Laatst bijgewerkt: 19 jun 2023, 11:18
Advertentie

Jan Peters kijkt met verbazing naar de manier waarop Ajacied Steven Bergwijn momenteel op het veld staat. De voormalig international van het Nederlands elftal is na de verloren troostfinale tegen Italië (2-3) verantwoordelijk voor de rapportcijfers in De Telegraaf. Bergwijn krijgt, mede dankzij zijn fraaie treffer, een krappe voldoende (5,5). Toch is Peters van mening dat er een essentieel onderdeel ontbreekt in de presentatie van de 25-jarige vleugelspeler: spelvreugde. “Wat me versteld doet staan, is dat hij geen enkel plezier uitstraalt.”

Bergwijn kwam in de Grolsch Veste bij rust in het veld als vervanger van Donyell Malen. De pijlsnelle Amsterdammer zorgde er in de 68ste minuut voor dat de spanning terugkeerde in de wedstrijd, toen hij na een individuele actie Italië-sluitpost Gianluigi Donnarumma wist te verschalken met zijn linker: 2-1. Peters hoopt dat Bergwijn dit vaker gaat laten zien. “Ik hoop dat Bergwijn komend seizoen eerst bij zijn club zijn kwaliteiten laat zien. De eerste paar weken bij Ajax uitgezonderd heb ik het hele jaar weinig van hem gezien.”

Hoewel Bergwijn in Enschede wist te scoren, is Peters niet onder de indruk. “Tegen Italië zat hij ook niet in de wedstrijd, al maakte hij een prachtige goal.” Er is de voormalig middenvelder iets opgevallen aan het spel van Bergwijn. “Wat me versteld doet staan, is dat hij geen enkel plezier uitstraalt. Zelfs bij die goal kon hij het niet opbrengen om blij te zijn. Speel je nog wel met plezier, vraag ik me af? Die indruk wekt hij niet.” Bergwijn kan dus ondanks zijn doelpunt opnieuw rekenen op kritiek, na een lastig debuutseizoen bij Ajax.

Donyell Malen
Donyell Malen liet zondag een slechte indruk achter op Peters. De aanvaller van Borussia Dortmund ontvangt een 4, en daarmee het laagste cijfer van alle internationals. “Knap hoe hij zich bij Dortmund dit seizoen heeft teruggeknokt, maar in Oranje ging er tegen deze Italianen niets goed. In de communicatie met Dumfries ging het fout, in balbezit kwam er niks en verdedigend stond hij er ook niet. Deze interland moet hij maar snel vergeten”, oordeelt Peters.

Bezig met laden …