voetbalzone

‘Wat PSV in honderd jaar heeft opgebouwd, wordt nu rap afgebroken’

Gijs Freriks02 dec 2013, 20:00
Laatst bijgewerkt: 02 dec 2013, 20:00
Advertentie
/

Harry van Raaij kijkt niet op van de crisis waar PSV momenteel in zit. De Eindhovenaren verloren zondag met 3-1 van Feyenoord en vinden zichzelf terug in het rechterrijtje. “Het verbaast mij niet, ik had het voorspeld”, zegt de oud-voorzitter tegen 040TV.

De voormalig sportbestuurder wijst met de beschuldigende vinger naar de directie van PSV. “Deze situatie vraagt om een krachtig bestuur. Wat we in de afgelopen honderd jaar hebben opgebouwd, zijn we de laatste vijf jaar echter in rap tempo aan het afbreken. Het bestuur is verantwoordelijk voor de samenstelling van de staf en selectie en voert een zwalkend beleid. Ik twijfel of de mensen die er nu zitten in staat zijn een toekomstgericht beleid voor PSV uit te voeren”, aldus Van Raaij.

Hij vindt de situatie waarin PSV zit ‘heel erg’, maar is niet van mening dat het elftal van Phillip Cocu heeft gefaald tegen Feyenoord. Van Raaij plaatst zijn vraagtekens vooral bij het optreden van scheidsrechter Danny Makkelie, die de thuisploeg in De Kuip bijvoorbeeld twee strafschoppen gaf. “Je kon zien dat hij uit Dordrecht komt, hij floot niet consistent”, besluit Van Raaij.

Bezig met laden …