voetbalzone

'Wat Salzburg tegen Ajax deed, is wat Ajax deed tegen Barcelona'

Bart Kruyt01 mei 2014, 18:42
Laatst bijgewerkt: 01 mei 2014, 18:42
Advertentie

Ajax werd zondag voor het vierde jaar op rij kampioen van Nederland, maar het seizoen kende wel een paar behoorlijke smetjes. De verloren bekerfinale tegen PEC Zwolle bijvoorbeeld, of de kansloze uitschakeling in de Europa League tegen Red Bull Salzburg. De Oostenrijkers wonnen zowel de uit- als thuiswedstrijd en deden dat bovendien met sprekende cijfers: 0-3 en 3-1.

voetbalzone

Na de uitschakeling in de Champions League zei Frank de Boer dat hij met Ajax wilde proberen om de Europa League te winnen. Al na een ronde werd de ploeg echter geëlimineerd. "Wat Salzburg tegen Ajax deed, is wat Ajax deed tegen Barcelona", zegt inspanningsfysioloog Raymond Verheijen in Sport & Strategie. "Maar toen hoorde ik niemand roepen dat Ajax veel fitter is dan Barcelona."

Na de pijnlijke nederlagen tegen Salzburg kreeg Ajax wel de kritiek dat het veel minder fit was dan de tegenstander. Verheijen ziet het anders: "Als je weet dat de tegenstander altijd via het middenveld opbouwt en niet de lange bal speelt, kun je achterin prima één tegen één spelen. Salzburg deed dat ook tegen Ajax", stelt hij.

Bezig met laden …