voetbalzone

‘Wat staat die jongen stil in zijn ontwikkeling, bij PSV was hij weergaloos’

Robin Bruggeman09 okt 2017, 07:45
Laatst bijgewerkt: 09 okt 2017, 07:45
Advertentie

Memphis Depay scoorde zaterdagavond weliswaar uit een vrije trap tegen Wit-Rusland, maar wist verder als invaller niet zijn stempel op het spel van het Nederlands elftal te drukken. Wim Kieft, die vroeger hoge verwachtingen had van de aanvaller, betreurt de ontwikkeling die Depay heeft doorgemaakt sinds hij bij PSV vertrok.

“Wat staat die jongen stil in zijn ontwikkeling. Ik vind het zó jammer. Het is een aparte jongen. Dat was hij in de jeugd bij PSV ook al. Hij balanceert op het randje: ‘Hoe moet ik me gedragen?’ Dat is lang goed gegaan. Bij PSV was hij weergaloos goed. Dan denken we dat hij op het goede pad is, maar er is helemaal niets meer van over”, vertelt de oud-spits bij Rondo van Ziggo Sport.

Depay is er bij zijn nieuwe club Olympique Lyon ook nog niet in geslaagd om een dragende rol te verwerven en Kieft denk dat zijn tegenvallende prestaties voor club en land te maken hebben met een gebrek aan zelfvertrouwen: “Het lijkt dat hij veel zelfvertrouwen heeft, maar hij verliest de eerste bal die hij krijgt. Ik vind het enorm jammer.”

Bezig met laden …