Waterman houdt schade beperkt en wint van koploper Fenerbahçe

Matthijs van Laar22 dec 2013, 15:56
Laatst bijgewerkt: 22 dec 2013, 15:56

Fenerbahçe is zondagmiddag tegen de tweede competitienederlaag van het seizoen aangelopen. De lijstaanvoerder van de Turkse Süper Lig verslikte zich bij middenmoter Karabükspor: 2-1. Reden tot paniek is dat nog niet: de voorsprong op nummer twee Kasimpasa bedraagt nog altijd een geruststellende zeven punten in het voordeel van de grootmacht uit Istanbul. Later op de dag komt rivaal Galatasaray nog in actie, maar Cim Bom kan maximaal het gat verkleinen tot acht punten.

De Gele Kanaries kwamen slecht voor de dag op het ijskoude en harde veld in Karabük. Joseph Akpala had weinig tijd nodig om zijn visitekaartje af te geven: de Nigeriaan werd na dertien minuten spelen gevonden door ploeggenoot Samba Sow en liet doelman Volkan Demirel kansloos. Nog voor rust kwam Fenerbahçe echter terug in de wedstrijd. Emmanuel Emenike werd bediend door Cristian en werkte de bal langs Boy Waterman in het doel van de thuisploeg.

Daarmee leek alles in gereedheid te zijn gebracht om in de tweede helft de genadeklap uit te delen, maar het liep anders. 21 minuten voor het verstrijken van de officiële speeltijd kreeg Karabükspor een strafschop, die werd binnen geschoten door Ilhan Parlak. Fener, met Dirk Kuyt negentig minuten lang binnen de lijnen, deed nog wel een aantal verwoede pogingen om toch nog een gelijkspel te forceren, maar dat mocht niet baten. De 2-1 stand bleef namelijk ongewijzigd.