voetbalzone

Waterman: 'In Karabük is het supersaai, maar Istanbul is fantastisch'

Matthijs van Laar06 mrt 2014, 15:07
Laatst bijgewerkt: 06 mrt 2014, 15:07
Advertentie
voetbalzone

Boy Waterman verraste afgelopen zomer met een overstap naar Turkije. De doelman, die weg mocht bij PSV, verhuisde niet naar een van de gerenommeerde clubs uit Istanbul, maar koos voor het ongewisse bij Karabükspor. Naar nu blijkt een uitstekende keuze, zo vertelt hij in een interview met Voetbal International.

De dertigjarige doelman geeft echter ruiterlijk toe dat hij in eerste instantie geen idee had waar hij terecht zou komen. Toch zegt hij blij te zijn de stap te hebben gemaakt, zeker nu blijkt dat de Turkse competitie hem bevalt. "De beleving van het voetbal is prachtig. Ik heb al uitwedstrijden gespeeld tegen Galatasaray en Besiktas, die atmosfeer vind je nergens in Nederland", aldus Waterman.

Wat hem wel is tegengevallen, is de omgeving waarin hij terechtkwam. In Karabük is volgens de voormalig jeugdinternational weinig te beleven. "Het is er zelfs supersaai. Als we een paar dagen vrij hebben, gaan de meeste spelers naar Istanbul of Ankara." Dat biedt dan ook uitkomst. "Istanbul is fantastisch", vindt Waterman.

Bezig met laden …