voetbalzone

Watford laat miljoenenaankoop na een jaar naar Barcelona gaan

Daniel Cabot Kerkdijk04 jul 2016, 23:55
Laatst bijgewerkt: 04 jul 2016, 23:55
Advertentie
/

José Manuel Jurado keert terug naar de Primera División. Watford en Espanyol maken maandagavond laat melding van de transfer van de dertigjarige middenvelder naar Spanje, een jaar na zijn miljoenenkomst van Spartak Moskou uit Rusland.

Jurado doorliep de jeugdopleiding van Real Madrid, maar kwam niet verder dan vijf duels in de hoofdmacht. De aanvallende middenvelder vervolgde zijn loopbaan bij Atlético Madrid en speelde nadien ook voor Real Mallorca, Schalke 04 en Spartak. De Moskouse club verkocht de Spanjaard een jaar geleden voor acht miljoen euro aan Watford, waar Quique Sánchez Flores voorstander was van zijn komst.

Onder leiding van Sánches Flores kwam Jurado tot dertig officiële duels. De trainer diende, ondanks een dertiende plaats, bij the Hornets te vertrekken, en verbond zich vervolgens aan Espanyol. De oefenmeester is er nu in geslaagd om Jurado naar Barcelona te halen en de samenwerking te herstellen. Espanyol versterkte zich eerder al met doelman Roberto en vleugelaanvaller José Antonio Reyes.

Bezig met laden …