voetbalzone

Wau mag zich gaan bewijzen in Australië

25 nov 2008, 09:11
Laatst bijgewerkt: 25 nov 2008, 09:11
Advertentie
Nyron Wau staat mogelijk voor een nieuw avontuur in Australië. De linksbuiten, die na zijn periode bij het Cypriotische Nea Salamina Famagusta zonder club zat, krijgt de komende dagen de kans om zich te bewijzen aan Newcastle Jets-coach Ian Crook.

De net 26 geworden Wau speelde tot op heden voornamelijk in de eerste divisie, waar hij clubs MVV, Helmond Sport, RBC Roosendaal en FC Den Bosch diende. Afgelopen zomer besloot hij in te gaan op een aanbieding uit Cyprus, waar ook broer Nuelson zijn geluk ging beproeven. Zonder al te veel succes.

Down Under kan hij de draad mogelijk weer oppakken. “Het is een typisch Nederlandse speler,” zegt Crook in de Newcastle Herald. “We moeten hem eerst goed bekijken, maar de meeste spelers uit Nederland zijn technisch vaardig. Hij heeft snelheid en is linksbenig, wat hem uitgebalanceerd maakt.”

Wau is afkomstig uit de jeugdopleiding van PSV, de club waarvoor hij eenmaal in actie kwam tijdens een UEFA Cup-duel. Nadat hij in Eindhoven te horen had gekregen dat er geen plaats meer voor hem was, vertrok hij op huurbasis naar Maastricht.
Bezig met laden …