voetbalzone

WBA haalt met jonge back Hurst concurrent voor Zuiverloon

Erik van Dam01 sep 2010, 16:05
Laatst bijgewerkt: 01 sep 2010, 16:05
Advertentie

West Bromwich Albion heeft zich dinsdagavond versterkt met James Hurst (18). De getalenteerde verdediger stond al eerder onder contract bij The Baggies, maar slaagde er in een vorige periode nooit in het eerste elftal te halen. Hij verkaste daarom in 2008 naar Portsmouth. Het gedegradeerde Pompey heeft Hurst nu weer laten gaan.

/

Op jongere leeftijd speelde Hurst achttien interlands voor het Engelse jeugdelftal. Ook maakte hij vorig jaar nog deel uit van de nationale selectie die het EK voor jeugdspelers afwerkte. Omdat er bij Portsmouth ook geen speeltijd voor hem in het verschiet lag, stuurde de Engelse formatie hem op huurbasis naar IJsland, waar Hurst bij ÍBV wel aan spelen toekwam.

Nu keert hij dus terug op The Hawthorns, als concurrent voor Gianni Zuiverloon. De 23-jarige Nederland kan als rechtsback en als centrumverdediger uit de voeten en speelde vorig seizoen dertig duels in de hoofdmacht van zijn werkgever. Hij moet dit seizoen aantonen dat hij in aanmerking komt voor een langer verblijf, want het contract van de ex-speler van Feyenoord, RKC Waalwijk en SC Heerenven loopt in juni volgend jaar af.

Bezig met laden …