voetbalzone

WBA neemt Méité over van Bolton

10 aug 2008, 22:00
Laatst bijgewerkt: 10 aug 2008, 22:00
Advertentie
Promovendus West Bromwich Albion heeft de gelederen versterkt met de Ivoriaanse international Abdoulaye Méité. The Baggies betalen 2,6 miljoen euro voor de 27-jarige verdediger, een bedrag dat op kan lopen tot 3,3 miljoen wanneer de speler goed werk levert.

Méité, afkomstig van Bolton Wanderers, tekende zondagavond een contract voor drie jaar plus nog eens optie voor de club om daar bij tevredenheid nog een seizoen aan vast te knopen. De voormalig speler van Olympique Marseille moet de ploeg, waar ook de Nederlander Gianni Zuiverloon een contract tekende, gaan helpen in de strijd tegen directe degradatie uit het Premiership.

De in Parijs geboren Afrikaan zal zijn opgedane internationale ervaring daarbij goed kunnen gebruiken. De centrale verdediger speelde 38 interlands voor Ivoorkust, en stond met Marseille in 2004 in de finale van de UEFA Cup. Twee seizoenen later maakte hij de overstap naar Engeland.

Voor Bolton speelde hij in twee jaar tijd 56 duels. Een scorende verdediger bleek hij allerminst: de teller staat nog altijd op nul treffers.
Bezig met laden …