WBA ziet twee keer rood in twintig minuten en verliest bij Blackpool

Bart Kruyt01 nov 2010, 21:56
Laatst bijgewerkt: 01 nov 2010, 21:56

Blackpool is maandagavond het linkerrijtje van de ranglijst in de Engelse Premier League ingestormd. De promovendus won op het eigen veld met 2-1 van subtopper West Bromwich Albion, dat nog voor rust in twintig minuten tijd twee spelers weggestuurd zag worden. Met negen tegen elf kon de equipe van Roberto Di Matteo geen goed resultaat boeken op Bloomfield Road.

/

Pablo Ibanez en Gonzalo Jara werden weggestuurd met directe rode kaarten. Eerstgenoemde mocht al na tien minuten de kleedkamer opzoeken: Ibanez veroorzaakte een strafschop door Dudley Campbell neer te halen en scheidsrechter Michael Oliver oordeelde dat de Spanjaard de aanvaller een scoringskans ontnam. De leidsman trok zijn eerste rode kaart van het seizoen en zag Charlie Adam de penalty die volgde benutten.

Een kleine twintig minuten later deelde Oliver ook zijn tweede rode prent van het seizoen uit. Jara ging onbesuisd door op Luke Varney en mocht ook gaan douchen, waardoor West Bromwich met negen man verder moest. Niet geheel verrassend was Blackpool in het restant dan ook de bovenliggende partij en in de tweede helft was het wachten op de tweede treffer, die het duel volgens de supporters zou beslissen.

Dit doelpunt viel een kwartier na de onderbreking. Nadat Scott Carson nog twee pogingen had kunnen keren, wist de goalie van West Bromwich zich geen raad met de inzet van Varney. De aanvaller kon een lage voorzet binnenglijden en verdubbelde daarmee de marge, waarmee de wedstrijd gespeeld leek te zijn. Vijf minuten voor tijd deed Youssouf Mulumbu echter nog wat terug, wat een slotoffensief van West Bromwich tot gevolg had. De gelijkmaker zou (ondanks een behoorlijke kans voor Steven Reid) echter nooit vallen. Blackpool komt daardoor op de negende plek terecht.