voetbalzone

'We bestierven het van de lach toen Van Gaal ons titelkandidaat noemde'

Erik van Dam15 okt 2010, 17:23
Laatst bijgewerkt: 15 okt 2010, 17:23
Advertentie

André Schürrle wil in de verste verte nog niet denken aan of spreken van een landskampioenschap voor FSV Mainz 05. De aanvaller is met vier doelpunten één van de pijlers onder het huidige succes van Die Nullfünfer, maar zeven overwinningen op rij hebben hem er nog niet van overtuigd dat Mainz daadwerkelijk een bedreiging is voor de topclubs in de Bundesliga.

/

In gesprek met TZ zegt Schürrle dat een achtste overwinning (dat een Bundesliga-record zou betekenen) niet tot een feeststemming zou leiden. “We veroveren er een plaatsje in de voetbalgeschiedenis mee. Niet meer, niet minder”, stelt de aanvaller nuchter. “We moeten maar gewoon met beide benen op de grond blijven staan. Onze focus ligt op het voortzetten van de goede reeks en niet op te geven. We moeten gas blijven geven en onszelf blijven verbeteren.”

Schürrle, die volgend jaar verder gaat bij Bayer Leverkusen, wijst naar coach Thomas Tüchel als één van de belangrijke redenen voor het succes in het huidige seizoen. “Hij is essentieel. Hij motiveert ons ontzettend en dankzij hem weten we haarfijn, hoe onze tegenstanders zullen spelen. Maar ja, zo verrassend is het niet dat hij een wezenlijk aandeel in het succes heeft.”

Hoewel hij de complimenten van de buitenwacht waardeert, vindt Schürrle het veel te ver gaan om nu al Mainz te bestempelen als een bedreiging in de titelstrijd. “In het team denkt niemand daaraan. Toen Louis van Gaal tijdens een persconferentie zei dat we een titelkandidaat zijn, hebben we ons doodgelachen. Wij concentreren ons gewoon op iedere training en op ieder duel. Het is erg plezierig om in een groep te zitten, waarin iedereen het goed kan vinden met de ander.”

Bezig met laden …