voetbalzone

‘We deden Google Glass op en hadden snel aandacht van Oranje-spelers’

Peter Nusselder07 mei 2014, 09:50
Laatst bijgewerkt: 07 mei 2014, 09:50
Advertentie

Het Nederlands elftal maakt tijdens de voorbereiding op het WK gebruik van Google Glass. Er zijn door Tripple IT twee apps ontwikkeld die in combinatie met de revolutionaire bril kunnen zorgen voor informatie over de tegenstanders op het WK, terwijl hierbij ook livebeelden kunnen worden ingezet.

voetbalzone

Volgens Sander Schouten van het IT-bedrijf wordt in de ene applicatie aangegeven hoe de spelers van Spanje, Chili en Australië bijvoorbeeld lopen bij corners en vrije trappen. “De andere app, en die maakt het vrij uniek, is dat we het direct kunnen vergelijken met beeldmateriaal van trainingen”, vertelt Schouten aan BNR Nieuwsradio. “We streamen live videobeelden en die worden vergeleken met de standaardsituaties.”

“Daar waar het niet goed gaat, kunnen ze direct ingrijpen en dingen aanpassen.” Het was voor Schouten en zijn collega’s een koud kunstje om de belangstelling voor hun technologische snufje te wekken bij Oranje. “We zijn in Zeist in de kantine gaan zitten rond lunchtijd en toen we een Google Glass opdeden, hadden we snel aandacht van veel spelers en trainers. Dat was wel leuk.” In eerste instantie zal keeperstrainer Frans Hoek de bril dragen tijdens de trainingen van de nationale ploeg.

Bezig met laden …