voetbalzone

'We gaan in Duitsland spelen alsof het de finale van de Champions League is'

Matthijs van Laar06 dec 2015, 14:52
Laatst bijgewerkt: 06 dec 2015, 14:52
Advertentie

Voor Manchester United is het dinsdagavond erop of eronder. Het elftal van Louis van Gaal staat tweede in Groep B van de Champions League, maar voelt de hete adem van PSV in de nek. Wanneer de Eindhovenaren winnen van CSKA Moskou, móeten the Red Devils hetzelfde doen bij VfL Wolfsburg. “Maar het vertrouwen is er, we hebben ze thuis al verslagen”, zegt Morgan Schneiderlin over de confrontatie met de Duitsers.

voetbalzone

De Franse middenvelder vertelt in United Review dat men niet afhankelijk wil zijn van het resultaat in Eindhoven. “We hebben ons lot in eigen handen en weten wat we doen moeten om door te gaan”, aldus Schneiderlin. “Het is van wezenlijk belang voor de club en de fans dat we het redden. Wolfsburg is een uitstekend team en in Duitsland is het nooit eenvoudig, maar we zullen de wedstrijd aangaan alsof het de finale van de Champions League betreft.”

Alles minder dan kwalificatie voor de achtste finales van het kampioenenbal wordt door de Engelse grootmacht beschouwd als een mislukking. “De groepsfase is mooi en belangrijk, maar de echte competitie begint natuurlijk pas na de winterstop”, weet Schneiderlin. “De beste zestien teams van Europa zijn aanwezig. Wij gaan er alles aan doen om Manchester United bij dat rijtje clubs te scharen.”

Bezig met laden …