voetbalzone

‘We gaan met Real Madrid niet iets doen wat Barcelona niet heeft gedaan’

Dominic Mostert05 mei 2018, 17:05
Laatst bijgewerkt: 05 mei 2018, 17:05
Advertentie

Zinédine Zidane heeft andermaal verklaard waarom Real Madrid zondag voorafgaand aan El Clásico geen erehaag zal vormen voor Barcelona. De ploeg van Zidane volgt slechts het voorbeeld van Barcelona, zo legt de oefenmeester uit in de Spaanse pers. Omdat Barcelona geen erehaag vormde nadat Real Madrid in december het WK voor clubteams won, vindt de Fransman het niet meer dan normaal om het zelf ook te weigeren.

Real Madrid staat zelf derde in de competitie, maar plaatste zich deze week wel voor de finale van de Champions League. "Het is lastiger om LaLiga te winnen dan de Champions League. Dat heb ik altijd gezegd", aldus Zidane. "Na het WK voor clubteams vonden zij het niet belangrijk om een erehaag te vormen voor ons. Er wordt weleens gezegd dat het kwam omdat Barcelona zelf niet kon meedoen aan die competitie, maar dat klopt niet. Je kunt je kwalificeren door de Champions League te winnen. Wij kregen geen erehaag."

Volgens de trainer is het vooral belangrijk om de prestaties van Barcelona te respecteren. Hij zegt respect te hebben voor het feit dat Barça dit seizoen de dubbel won. Daar feliciteert Zidane de rivaal mee. "Maar we gaan niet iets doen wat Barcelona niet heeft gedaan", maakt hij duidelijk. Zidane heeft bovendien geen enkele plannen om fitte basisspelers te sparen met het oog op de Champions League-finale, geeft hij aan.

"Nee, totaal niet. Ik ga daar niet over nadenken", aldus de oud-topvoetballer. "Als dat zo was, zou er geen enkele reden zijn om de wedstrijd van morgen of die van daarna nog af te werken. Als een speler niet honderd procent fit is, dan gaat hij niet spelen. Maar de rest speelt als altijd." Real Madrid heeft nog drie duels voor de boeg in de competitie. De Koninklijke heeft een achterstand van vier punten op Atlético Madrid, dat een wedstrijd meer speelde.

Bezig met laden …