voetbalzone

‘We gaan nadenken hoe we Ronaldo een waardeloze avond gaan bezorgen’

Erik van Dam12 jun 2014, 16:06
Laatst bijgewerkt: 12 jun 2014, 16:06
Advertentie

Tijdens het WK 2014 zal de strijd in Groep G waarschijnlijk heel interessant worden. Duitsland, Portugal, Ghana en de Verenigde Staten strijden om een plek in de achtste finales en kunnen het elkaar wel eens erg moeilijk gaan maken. Bondscoach Jürgen Klinsmann bereidt Team USA eerst voor op de confrontatie met Ghana en mag daarna proberen Portugal en zijn vaderland Duitsland punten af te snoepen.

voetbalzone

Tijdens een persconferentie van Klinsi wilden de aanwezige journalisten graag weten of de bondscoach al een strijdplan heeft voor het tweede duel. Daarin zal Amerika er veel aan gelegen zijn Cristiano Ronaldo aan banden te leggen; van hem zal het meeste gevaar komen. “Ons wacht de taak om Ronaldo af te stoppen in Manaus. We gaan nadenken hoe we hem een waardeloze avond kunnen bezorgen”, aldus Klinsmann.

De bondscoach weet dat de VS in principe geen kanshebber zijn om echt ver te komen in Brazilië. Het voetbal in Amerika is nog groeiende en heeft zijn top nog zeker niet bereikt. “We willen graag zoveel mogelijk Amerikaanse jongens in de Champions League zien spelen. Op clubniveau is dat immers de crème de la crème, daar wil je aan meedoen en daar doe je veel ervaring op”, somt Klinsmann op.

“Ik denk ook wel dat we een paar heel speciale spelers hebben in de selectie, die in de Champions League uit de voeten kunnen. Of die dat niveau in elk geval kunnen bereiken. Maar op dit moment laten de statistieken zien dat we er nog niet zijn”, geeft hij toe.

Bezig met laden …