voetbalzone

'We hadden drie ijzersterke keepers, nu niet eens een houten doelman'

Daniel Cabot Kerkdijk04 jun 2012, 20:15
Laatst bijgewerkt: 04 jun 2012, 20:15
Advertentie
/

Oekraïne hoopt als gastland tijdens het EK te kunnen verrassen. De nummer vijftig van de wereldranglijst heeft een uitstekend elftal, maar kampt met enorme defensieve problemen. De natuurlijke leider van de afweer, Dmytro Chygrynsky, is geblesseerd en op doel heeft Oleg Blokhin nóg meer problemen.

Oleksandr Rybka (Shakhtar Donetsk) is geschorst vanwege dopinggebruik en Andriy Dikan (Spartak Moskou) en Oleksandr Shovkovsky (Dynamo Kiev) zijn geblesseerd. “Ik ben nog aan het bedenken wie onze eerste keeper is, maar wie weet wat er morgen (oefenduel met Turkije, red.) gebeurt”, zegt Blokhin in Sovsport. “Ik houd mijn vingers gekruist. Ze zeiden dat we drie ijzersterke keepers hadden. Maar nu hebben niet eens een houten doelman, om het zo maar even te zeggen.”

Andriy Pyatov lijkt de eerste keus onder de lat te worden bij de Oekraïense ploeg. De 27-jarige sluitpost van Shakhtar Donetsk gaat de concurrentie aan met de negentienjarige Maksym Koval van Dynamo Kiev en de 36-jarige Oleksandr Goryainov van Metalist Kharkiv. De Shovto-Blakytni zijn in Groep D ingedeeld bij Engeland, Frankrijk en Zweden. Volgende week maandag begint voor Oekraïne het toernooi met de wedstrijd tegen Zweden.

Bezig met laden …