voetbalzone

‘We hadden Finnbogason ook niet automatisch voor tien miljoen verkocht’

Gijs Freriks21 mrt 2014, 20:40
Laatst bijgewerkt: 21 mrt 2014, 20:40
Advertentie

Alfred Finnbogason baalde er stevig van dat sc Heerenveen weigerde hem in januari aan Fulham te verkopen. The Cottagers zouden bereid zijn tien miljoen euro te betalen, conform het bedrag dat de Friezen voor hun spits verlangden. “Ze hebben altijd gezegd dat ze tien miljoen wilden en dan willen ze nu ineens meer, dat vind ik amateuristisch”, sprak Finnbogason.

voetbalzone

Beide partijen haalden begin februari in een gesprek de kou uit de lucht. Voorzitter Jelko van der Wiel zegt nu in gesprek met Omroep Friesland echter dat de fout van het afketsen van de transfer van Finnbogason niet bij Heerenveen lag; de Engelsen hadden zich simpelweg eerder moeten meldden. “Fulham wist al weken dat ze een versterking nodig hadden en dan komen ze bij wijze van spreken pas om vijf voor twaalf aanzetten met de mededeling dat ze Finnbogason willen hebben.”

“En daar kwam nog een signaal bij”, vervolgt Van der Wiel. “Onder voorbehoud kwam er een bod binnen. Zij hadden bij meer clubs een lijntje uitgegooid en uiteindelijk hebben ze een Griek (Konstantin Mitroglou, red.) gekocht voor vijftien miljoen. Al hadden we tien miljoen gezegd, dan nog was hij niet automatisch verkocht.” Volgens Van der Wiel had Fulham ook wel dertien miljoen willen betalen als ‘ze hem echt hadden willen halen’. “Finnbogason stond niet op één bij Fulham, wij hebben geen hoog spel gespeeld.”

Bezig met laden …