voetbalzone

'We hadden het over Messi en Neymar, maar hij is de man die doorbreekt'

Matthijs van Laar29 jun 2014, 15:32
Laatst bijgewerkt: 29 jun 2014, 15:32
Advertentie

Lionel Messi en Neymar zijn de mannen die de ogen van de voetbalwereld op zich gericht wisten, maar het is een andere Zuid-Amerikaan die momenteel de show steelt. Media in binnen- en buitenland hebben dezer dagen de mond vol over James Rodríguez, die Colombia zaterdag hoogstpersoonlijk langs Uruguay loodste. De speler van AS Monaco heeft ook het hart van Diego Maradona gestolen.

voetbalzone

Niet dat de sterren van Argentinië en Brazilië onder de maat presteren, maar het is opvallend hoe de 22-jarige spelmaker van Colombia wedstrijd na wedstrijd de hoofdrol opeist. Vooral zijn eerste doelpunt tegen Uruguay was van ongekende schoonheid. "Hij zet de aanval op, krijgt de bal terug en neemt 'm vol op zijn pantoffel. We hadden het voor het WK over Messi en Neymar, maar Rodríguez is de man die doorbreekt", ziet Maradona.

Volgens Pluisje is het Colombiaanse elftal echter veel meer dan alleen Rodríguez en hij verwacht dan ook veel los Cafeteros. "Het is een geoliede machine. Je ziet dat de spelers hongerig zijn, ze blijven maar rennen. Ik zeg niet dat ze gaan winnen, maar als ze zo doorgaan, moeten we goed oppassen voor dit Colombia", besluit hij in gesprek met TV Pública.


Bezig met laden …