voetbalzone

‘We hadden verwacht dat Zivkovic verder zou zijn’

Erik van Dam10 sep 2015, 10:39
Laatst bijgewerkt: 10 sep 2015, 10:39
Advertentie

Willem II haalde in de zomer meerdere spelers van Ajax binnen. Rond de verkoop van Mitchell Dijks aan de Amsterdammers slaagde de club erin vier man uit de hoofdstad binnen te halen: Ruben Ligeon, Lesly de Sa, Richairo Zivkovic en tenslotte nog Lucas Andersen. De meeste aandacht ging uit naar Zivkovic, die na een lastig debuutseizoen bij Ajax uit was op sportieve revanche. Vooralsnog komt het er echter niet uit.

voetbalzone

De negentienjarige spits mocht driemaal in de basis beginnen en was een keer invaller, maar scoren deed hij nog niet. Vorig seizoen maakte hij er nog achttien namens Jong Ajax en het jaar daarvoor was hij op zeventienjarige leeftijd al goed voor tien goals in het shirt van FC Groningen. De ontwikkeling van Zivkovic in Tilburg is nog niet zichtbaar in het aantal doelpunten en ook Willem II wacht met smart op zijn goals.

“We hadden verwacht dat Zivkovic verder zou zijn”, geeft trainer Jurgen Streppel van de Tricolores toe in een interview met Voetbal International. “Hij zelf ook trouwens. Dus daar gaan we keihard mee aan de slag”, belooft de coach, die zeker niet denkt dat Zivkovic niet goed genoeg is voor de Eredivisie. Tegen NEC liet Streppel hem op de bank beginnen en misschien gebeurt dat komend weekend weer tegen Feyenoord.

Bezig met laden …