voetbalzone

'We hadden vorig jaar misschien wel alle drie de duels met Ajax moeten winnen'

Bart Kruyt03 aug 2014, 09:08
Laatst bijgewerkt: 03 aug 2014, 09:08
Advertentie

Om 18:00 uur staan Ajax en PEC Zwolle in de Amsterdam ArenA tegenover elkaar in de strijd om de Johan Cruijff Schaal. Voor de landskampioen staat dit duel in het teken van sportieve wraak, na de dreun die PEC in april uitdeelde in de bekerfinale in De Kuip. Het werd destijds 5-1 voor de ploeg uit Overijssel en verdediger Maikel van der Werff sluit een nieuwe stunt zeker niet uit.

voetbalzone

Vanwege de bekerfinale en de goede voorbereiding op het nieuwe seizoen heeft Van der Werff vertrouwen in een mooie wedstrijd. "Vorig jaar speelden we drie keer tegen Ajax en misschien hadden we ze alle drie wel moeten winnen", zegt Van der Werff in het Algemeen Dagblad. "We waren niet één keer de mindere." In de competitie won PEC echter geen een keer van Ajax; in Amsterdam werd het 2-1 en in Zwolle 1-1.

"Ajax ligt ons wel omdat we dezelfde manier van voetballen hebben", stelt Van der Werff. "Ik schat de kansen dan ook op fiftyfifty in. Wij willen laten zien dat de bekerstunt geen incident was. We moeten ervoor gaan. Misschien speelt de club wel nooit meer voor deze prijs."

Bezig met laden …