voetbalzone

'We hebben aan de nationale bond gevraagd voorzichtig te zijn met Jacob'

Bart Kruyt20 jul 2012, 18:30
Laatst bijgewerkt: 20 jul 2012, 18:30
Advertentie

Na een maandenlange revalidatie is Jacob Mulenga weer fit. De aanvaller van FC Utrecht stond sinds november buitenspel met een ernstige knieblessure, maar traint inmiddels weer en mag direct weer aan de bak. Mulenga is namelijk uitgenodigd voor een vriendschappelijk duel van zijn land Zambia en gaat daardoor een drukke week tegemoet in augustus.

/

FC Utrecht speelt op zondag 12 augustus de eerste competitiewedstrijd van dit seizoen, tegen Feyenoord, en drie dagen later speelt Zambia in Seoul tegen Zuid-Korea. Na het oefenduel reist Mulenga direct terug naar Nederland, waardoor hij op tijd terug is voor de uitwedstrijd tegen VVV-Venlo. "Ik ben erg blij dat de bondscoach mij voor dit duel heeft gevraagd", zegt Mulenga op de website van zijn club. “Ik zie dit als een beloning voor mijn harde werken na mijn kruisbandblessure.”

Bij Utrecht hoopt men maar dat de zware week niet te vroeg komt voor Mulenga. "We hebben aan de nationale bond gevraagd voorzichtig te zijn met Jacob”, zegt algemeen directeur Wilco van Schaik. “We gunnen het Jacob om bij deze wedstrijd te zijn. Zambia is tenslotte de kampioen van Afrika. Met de bond hebben we goede afspraken gemaakt over de inzet van Jacob, omdat we zelf ook nog op onze hoede zijn bij zijn belasting.”

Bezig met laden …