voetbalzone

'We hebben aangetoond dat we wat te zoeken hebben in de Eredivisie'

Bart Kruyt11 aug 2014, 10:00
Laatst bijgewerkt: 11 aug 2014, 10:00
Advertentie

Een punt uit een uitwedstrijd: dat is voor een promovendus geen slecht begin. Marinus Dijkhuizen kwam na het gelijkspel bij NAC Breda tot de conclusie dat er misschien wel meer haalbaar was geweest voor zijn ploeg, maar de coach van Excelsior stapte toch met een goed gevoel de bus in. "We hebben aangetoond dat we wat te zoeken hebben in de Eredivisie”, meent Dijkhuizen.

voetbalzone

Excelsior promoveerde in het afgelopen seizoen via de nacompetitie en acht spelers die promotie afdwongen, stonden tegen NAC in de basis. Zeven jongens van Excelsior maakten hun debuut in de Eredivisie en Dijkhuizen vond het mooi om te zien hoe zij zich staande hielden.

Dijkhuizen maakte als coach ook zijn debuut in de Eredivisie. "Het is allemaal snel gegaan", zegt hij in De Telegraaf. "Ons voordeel is dat niemand wat verwacht van Excelsior. Ondertussen kan ik toewerken naar een elftal dat volgend seizoen hopelijk ook nog in de Eredivisie speelt. De promotie kwam vrij onverwacht, maar we willen echt niet voor spek en bonen meedoen."

Bezig met laden …