voetbalzone

'We hebben contact met Ajax, maar het bod moet voldoende zijn voor Genk'

Daniel Cabot Kerkdijk16 jun 2016, 07:10
Laatst bijgewerkt: 16 jun 2016, 07:10
Advertentie

Mateo Casierra staat op het punt om zich aan Ajax te verbinden, maar de Amsterdamse club lijkt achter de schermen met nog een aanvaller in de weer te zijn. Leon Bailey claimt openlijk in de belangstelling van Ajax te staan en contact te hebben, ondanks het feit dat hij zijn verbintenis met KRC Genk tot de zomer van 2020 verlengde.

/

Ajax probeerde de achttienjarige Bailey in het verleden al vaker vast te leggen, maar slaagde daar nooit in. "We hebben contact met Ajax, zij zien in Leon hun volgende nummer negen", zo verzekert stiefvader Craig Butler in gesprek met de Jamaicaanse televisiezender CVM, geciteerd door Het Belang van Limburg. "Het bod moet voldoende zijn voor KRC Genk."

Butler was de voorbije dagen in Amsterdam. De kans is echter klein dat Ajax een bod op tafel zal kunnen leggen dat Genk kan overtuigen en bovendien heeft de buitenspeler het naar zijn zin bij de Genkies. "Het is voor mij een opstap naar de top in Europa", benadrukte Bailey. "Ik mik hoger, maar het is nog niet zeker dat ik die stap nu meteen zal zetten." Bailey kwam vorig jaar zomer over van AS Trencin en was in zijn eerste seizoen goed voor zes doelpunten in dertig optredens.

Bezig met laden …