voetbalzone

‘We hebben een leuk team, het gaat hier wat relaxter dan in Amsterdam’

Erik van Dam03 jul 2013, 15:11
Laatst bijgewerkt: 03 jul 2013, 15:11
Advertentie

Door een uitstekende periode na de winterstop eindigde sc Heerenveen vorig seizoen toch nog in het ‘linkerrijtje’ van de Eredivisie. De Friezen werden achtste en hopen in het nieuwe seizoen weer wat te klimmen. Filip Djuricic en Jeffrey Gouweleeuw werden uitgezwaaid, maar Marco van Basten verwelkomde ook enkele nieuwe namen. Onder heen ook huurling Mitchell Dijks van Ajax.

/

De twintigjarige linksback moest in Amsterdam plaatsnemen op de bank achter Daley Blind; in het noorden hoopt hij meer aan speeltijd toe te komen. Op de clubwebsite van sc Heerenveen zegt Dijks dat hij het goed naar zijn zin heeft bij zijn nieuwe werkgever, bij wie hij een jaar zal blijven. Zijn doel is basisspeler te worden en zichzelf verder te ontwikkelen. Dijks heeft goede hoop dat dat zal lukken.

“Ik heb het naar mijn zin bij de club. We hebben een leuk team. Het gaat hier wat relaxter aan toe dan in Amsterdam. De druk bij sc Heerenveen is wat lager en er kwamen bij Ajax meer mensen naar de wedstrijden in de voorbereiding. Al moet ik zeggen dat het hier ook best druk was”, aldus Dijks. De samenwerking met Yanic Wildschut op de linkerflank verloopt prima, zegt hij. “Voor mij is het prettig dat hij veel naar binnen gaat, want dan kan ik er overheen komen. In het opkomen als back liggen mijn kwaliteiten, dus daar heb ik wel baat bij.”

Bezig met laden …