voetbalzone

'We hebben er alles aan gedaan, maar Spanje is een stap te ver voor ons'

Bart Kruyt18 jun 2013, 21:22
Laatst bijgewerkt: 18 jun 2013, 21:22
Advertentie

Jong Spanje begon als favoriet aan het EK voor spelers onder de 21 jaar en heeft niet teleurgesteld. De Zuid-Europeanen prolongeerden dinsdag de Europese titel, door in de finale met 2-4 te winnen van Jong Italië. De Italiaanse middenvelder Marco Verratti moest toegeven dat dit terecht was: "We hebben er alles aan gedaan, maar Spanje is een stap te ver voor ons", zei hij.

/

Dankzij een hattrick van Thiago Alcántara (nota bene geboren in Italië) trok Spanje aan het langste eind. "We kwamen het veld op met het geloof dat we de finale konden winnen", vertelde Verratti. "We hebben ook alles gegeven, maar Spanje was te goed. Ze verdienen alle complimenten, terwijl wij langzaam maar zeker beter worden. Ik hoop dat wij het niveau van Spanje ook ooit kunnen bereiken."

De Italiaanse bondscoach Devis Mangia was trots op zijn ploeg: "Deze groep heeft iets speciaals bereikt en ik hoop dat zij daar toch een beetje van kan genieten", zei de keuzeheer. "We misten vandaag ervaring en daar kunnen mijn spelers niets aan doen: ervaring krijg je alleen door het spelen van wedstrijden. Ik kan mijn ploeg alleen maar complimenten geven."

Bezig met laden …